Steeds belangrijker

In de wegenbouw komt steeds vaker de vraag naar emissievrij werken. We gaan daarom met de tijd mee en doen investeringen op dit gebied. Omdat een accu laden niet zo snel gaat als een tank vullen en een accu eerder leeg is dan een tank benzine, moet hierop de werkwijze aangepast worden.

Sinds 2020 hebben we één van onze bandenzagen in gebruik. Op jaarbasis gebruiken we nu slechts 10% aspen vergeleken met voorgaande jaren. De trilplaat die we sinds 2023 hebben, werkt volledig zonder benzine.

Hoewel de aanschaf van een elektrische machine vrij duur is, besparen we dus niet alleen op uitstoot maar ook op kosten.

Foto

Op de foto zijn twee Milwaukee MXF-COS350-602 accu-bandenzagen te zien. Deze zagen zijn speciaal ontworpen om gewapend beton door te zagen en kunnen bladen met een maximale diameter van 350 mm aan. Elke zaag heeft een indrukwekkende zaagdiepte van 12,5 cm en wordt aangedreven door twee accu’s. Daarnaast is er een elektrische trilplaat van Samac, model T19E. Deze trilplaat heeft een krachtige slagkracht van 1,9 ton en een plaat van 50 cm breed. Opvallend genoeg wordt de trilplaat volledig zonder benzine aangedreven en maakt gebruik van drie accu’s. Een indrukwekkende combinatie van moderne technologieën voor bouw- en bestratingswerkzaamheden!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan contact op!

Contact  

Emissievrij werken