Waarom machinaal straten?

Voor een efficiënte en lichaamsvriendelijke aanpak is machinaal bestraten de weg vooruit. Vaak worden de stenen al in verband afgeleverd op de werklocatie. Vervolgens worden ze met machines naar de juiste plek gereden. Nadat het zandbed is aangelegd, is het slechts een kwestie van het nauwkeurig afstellen van de klem en het leggen van de stenen met behulp van de machine. Doordat de klem per keer 1 vierkante meter oppakt, hoeven er nog maar enkele stenen met de hand te worden gelegd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ontlast ook het lichaam van de stratenmakers.

Leggen van graskeien

Voor het leggen van graskeien hebben wij een verbredingsbak gebouwd. Met deze machine kunnen we in 1 keer van 40cm tot 1m breed naast het asfalt op hoogte schuiven. De schuif is in iedere gewenste hoogte verstelbaar (+5 tot -25) en deze volgt dan de hoogte van het asfalt. Met de bak kunnen we kleine hoeveelheden (puin, zand, zandcement of stampbeton) bijstrooien waar nodig.

 

 

Niet machinaal geleverd

Het komt voor dat stenen niet machinaal geleverd worden, in dit geval wordt ervoor gekozen om ze machinaal te opperen met de klem. Hierdoor vermindert de kans op beschadigingen van de stenen, en staan ze gelijk mooi kort op het werk waardoor er zo min mogelijk handwerk bij te pas komt.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan contact op!

Contact  

Machinaal straten